Jos Hooiveld zet punt achter voetbalcarrière

Hooiveld een jaar geleden in actie voor FC Twente (Rechten: ANP/Olaf Kraak)
Hooiveld een jaar geleden in actie voor FC Twente (Rechten: ANP/Olaf Kraak)
VOETBAL - Jos Hooiveld uit Zeijen stopt met voetballen. De 35-jarige verdediger laat weten dat het Amerikaanse Orange County zijn laatste club is geweest.
"Mijn leven is verrijkt door het voetbal", vertelt Hooiveld. "Ik ben fan van de meeste clubs waar ik heb gespeeld. Ik had niet meer kunnen wensen. Aan alle jonkies: geniet van elke minuut, voor je weet is het klaar en schrijf je dit ook op Instagram."
Hooiveld voetbalde in zijn jeugd onder meer bij de Asser clubs Achilles 1894 en LTC en de BVO Emmen. Daarna debuteerde hij in het seizoen 2002/2003 als profvoetballer bij sc Heerenveen.
In Nederland voetbalde hij ook voor PEC Zwolle. De verdediger speelde een groot deel van zijn loopbaan in het buitenland. Hooiveld was actief in Oostenrijk, Finland, Zweden, Schotland, Denemarken en Engeland. Na een kort verblijf bij FC Twente vertrok hij in juni naar de Verenigde Staten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl