Michael de Leeuw naar FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft zijn droomaankoop binnen. Aanvaller Michael de Leeuw speelt de komende 1,5 jaar, plus een optie voor nog een seizoen, op de Oude Meerdijk.
De 32-jarige Brabander speelde in Nederland voor Veendam, De Graafschap en FC Groningen, waarna hij in 2016 vertrok naar Amerika om te spelen bij Chicago Fire.

Zware bevalling 
Volgens FC Emmen-bestuursvoorzitter Ronald Lubbers was het vastleggen van De Leeuw 'een zware bevalling'. "Maar we zijn erg blij dat het gelukt is. Er was veel interesse voor hem, maar gelukkig luisterde hij naar zijn gevoel." 

Cyprus 
Emmen leek eind vorige week op pole-position te zitten, maar ineens kwam er een lucratief aanbod uit Cyprus. "Dat was inderdaad even spannend, maar gelukkig kregen we zaterdag steeds meer signalen dat wij weer op plek 1 lagen en hebben we alles rond kunnen maken. De Leeuw: “Er was inderdaad meer belangstelling, maar FC Emmen was heel daadkrachtig en hun verhaal sprak me erg aan. We gaan ons eerst handhaven, dan doorgroeien.”


De Leeuw speelde voor De Graafschap en FC Groningen 145 wedstrijden in de eredivisie, waarin hij 55 keer scoorde. Bij Chicago Fire maakte hij in 57 duels 12 treffers. 

Oude bekenden 
De Leeuw komt in Emmen veel oude bekenden tegen. Hij werkte tussen 2009 en 2011 bij BV Veendam al met Dick Lukkien, Anco Jansen en Peter van der Vlag. Het daarop volgende seizoen werkte hij bij De Graafschap met opnieuw Jansen en met Caner Cavlan.

Prijzen 
De Leeuw won met FC Groningen in 2015, toen FC Emmen-trainer Dick Lukkien assistent-trainer was bij die club, de KNVB-beker. In het seizoen 2009/2010 werd hij gekroond tot 'talent van het jaar' in de eerste divisie en ook als 'topscorer van het jaar'.

Trainingskamp 
Volgende week zondag reist De Leeuw met FC Emmen naar het Spaanse Estepona voor het trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.
Deel dit artikel: