De grootste Verstappenfan is 97 jaar: 'Ik wil graag met hem op de foto'

Lammie Mulder-Hoenderken is groot fan van Max Verstappen
Lammie Mulder-Hoenderken is groot fan van Max Verstappen © RTV Drenthe / Vera Beuke
Gaat het Max Verstappen lukken om in Abu Dhabi wereldkampioen te worden? Zondag is de spannende ontknoping in de Formule 1. In Annen woont misschien wel de oudste en grootste fan van Verstappen: de 97-jarige Lammie Mulder-Hoenderken.
Ze is al behoorlijk zenuwachtig voor de belangrijke race. "Ja echt. Ik weet niet of ik wel kan slapen van zaterdag op zondag."

Posters en krantenknipsels

Lammie is altijd al sportliefhebber geweest. Vooral naar schaatsen keek ze graag. Tot ze op een zondag samen met haar buurvrouw naar Formule 1 keek. "Ik vind het fantastisch. Er gaat geen wedstrijd voorbij dat ik niet kijk. Vorige week zondag begon de race al vroeg en toen heb ik mijn eten laten staan. Ik kon niet wachten."
Tekst gaat verder onder de video
De grootste Verstappenfan is 97 jaar: 'Ik wil graag met hem op de foto'
Het huis van Lammie hangt vol met posters en krantenknipsels van de Formule 1-coureur. Bij haar bed en in de bijkeuken hangen zelfs grote kartonnen borden met Verstappen erop. Maar als hij zondag niet wint haalt Lammie alles weg en komen haar favoriete zangers ervoor in de plaats. "Van verdriet haal ik Max dan weg en dan hang ik Nick & Simon weer op."

Op de foto?

De 97-jarige is ervan overtuigd dat Verstappen zondag wereldkampioen wordt. Maar of Verstappen nou wint of niet, zondag is de competitie in ieder geval afgelopen. "Ik denk dat ik dan even niks meer ga kijken. Ik houd niet van voetbal. Ik ga wel naar muziek luisteren."
Lammie heeft nog een grote wens. "Ik wil graag met hem op de foto en even lekker met hem knuffelen. Dat zou ik heel leuk vinden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl