Gemeente Emmen roept café The Spot in het nieuwe jaar op het matje

De carbidschieters die vanaf het water bij café The Spot in Erica knallen, mogen er vandaag blijven schieten. Maar de gemeente Emmen is er absoluut niet blij mee.
"Wij begrijpen hun frustratie, maar dit is niet de oplossing", laat de gemeente in een reactie weten. "Hiermee geef je een verkeerd signaal af. Dat helpt niet ook niet ten opzichte van iedereen die zich wel aan de regels houdt."

Lees meer: The Spot in Erica schiet carbid ondanks verbod

In overleg met de politie is besloten om niet in te grijpen. Dat zou de sfeer niet verbeteren. Na oud en nieuw worden betrokkenen uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis.

Jan de Vries

Enkele jaren geleden is de gemeente Emmen de Algemene Plaatselijke Verordening strenger gaan naleven, na vele klachten van bezwaarmaker Jan de Vries uit Noordbarge. Daardoor ziet de gemeente er strenger op toe dat alleen carbid wordt geschoten op plekken die minimaal vijftig meter zijn verwijderd van bebouwing.
Voor café The Spot, waar al dertig jaar met carbid werd geschoten, is die afstand kleiner en dus mag het daar niet meer.

'Begrijp The Spot wel'

Jan de Vries heeft per mail gereageerd. Hij laat weten dat de regels sinds 2016 juist zijn versoepeld, maar dat de gemeente nog steeds niet zo streng optreedt. "Nu met de soepele regels vinden er nog veel overtredingen plaats, zoals in Noordbarge. Daar is de minimale afstand tot woonbebouwing van vijftig meter niet voorhanden op het grasveldje, maar daar doet de gemeente niets aan."
Op het schieten bij The Spot, reageert hij met begrip. "Ik kan mij van Hans Rohling goed begrijpen dat hij gebruik heeft gemaakt van mijn melding, ik had het ook gedaan. Ik heb helemaal niets tegen zijn carbidactiviteiten en hij heeft niets van doen met de problematiek van Noordbarge."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl