Brandweer en politie druk met brandjes en vuurwerk

De brandweer en politie in Drenthe hebben vanavond hun handen vol aan brandjes. Traditioneel worden er weer 'vreugdevuren' ontstoken.
In Assen heeft de brandweer een vreugdevuur onder toezicht van de politie geblust aan de Henriëtte Ronnerstraat. In de Pijlkruistraat in dezelfde plaats sneuvelde een woningruit door vuurwerk.
Ook moest de Asser brandweer in actie komen aan de Speenkruidstraat. In dezelfde straat werd een jongen staande gehouden die vuurwerk naar de politie gooide. Hij hoefde niet mee naar het bureau. In de Schultestraat vloog een garagebox in brand. Toen de brandweer aankwam, werd ze bekogeld met vuurwerk.
In Coevorden brak brand uit in een leegstaande school aan de Jozef Israelsstraat. De schade lijkt daar beperkt te blijven. In Nieuw-Weerdinge ging een schuurtje naast een huis aan de Tramwijk in vlammen op. In de wijk Angelslo in Emmen zijn ook meerdere brandjes geblust, meldt de politie.
Bij de brandweer komen vanavond ook meldingen binnen uit onder meer Klazienaveen, Veenoord, Roden, Tynaarlo, Dalen, Hoogeveen en Meppel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.