Relatief rustige jaarwisseling voor de brandweer in Drenthe

De brandweer in Drenthe heeft afgelopen nacht zo'n 130 keer moeten uitrukken. Daarmee spreekt de Veiligheidsregio Drenthe van een relatief rustige oudejaarsnacht.
Wel was er een incident in Klazienaveen. Omstanders van een brand reageerden agressief op de hulpverleningsdiensten. De politie doet hier onderzoek naar.
"We hebben een vrij rustige nacht gehad", kijkt een woordvoerder terug. "In de meeste gevallen ging het om kleine buitenbrandjes. Daarnaast waren er enkele iets grotere branden, maar ook dit viel relatief mee."

Brand in Valthermond

Aan de Kavelingen in Valthermond brandde een gebouw uit. Al snel sloegen de vlammen uit het pand. Het gebouw liep behoorlijk rook- en waterschade op.
In Nieuw-Weerdinge ging een schuur volledig in vlammen op. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg op de naastgelegen woning.

Gewonden in Klazienaveen en Meppel

Bij een woningbrand aan de Brevierweg in Klazienaveen raakte iemand gewond. Het vuur ontstond in de berging en werd ontdekt door voorbijgangers. Om de bewoners te waarschuwen, sloeg iemand een raam in. Daardoor raakt hij gewond aan zijn pols. De brandweer had de brand snel onder controle.
In Klazienaveen raakte iemand gewond bij het alarmeren van de bewoners
In Klazienaveen raakte iemand gewond bij het alarmeren van de bewoners

Aan de Jan Vermeerstraat in Meppel ontstond brand in een aanbouw van een woning, mogelijk door vuurwerk. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Twee mannen die de brand wilden blussen, liepen lichte brandwonden op. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld en konden daarna naar huis. De schade aan de achterzijde van het huis is aanzienlijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl