5 Drentse campings krijgen maximale score van de ANWB

camping vorrelveen
Camping Vorrelveen in Beilen is nieuw op de lijst © Camping Vorrelveen
Drenthe telt vijf campings die van de ANWB vijf sterren hebben gekregen. Dat is de maximale score.
In heel Nederland gaat het om meer dan zestig campings. Deze kampeerterreinen mogen zich volgend jaar ANWB Topcamping noemen. In eigen land gaat het om 56 grote en middelgrote campings en zeven kleine campings.
In Drenthe hebben vakantiepark Capfun De Fruithof in Klijndijk, vakantiepark Witterzomer in Assen, Landgoed De Berenkuil in Grolloo, camping De Norgerberg in Norg en camping Vorrelveen in Beilen vijf sterren gekregen. Die laatste camping is nieuw in de lijst.

Groene sterren

Vrijwilligers bezochten namens de ANWB deze zomer rond de 2.000 campings in Nederland en andere Europese vakantielanden zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Ze werkten daar een checklist met vijf criteria af: het sanitair, het terrein, het zwembad, recreatiemogelijkheden en eten en drinken. De staat van de douches en wc's weegt daarin altijd het zwaarst "omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden", aldus de ANWB.
Nieuw zijn dit jaar de 'groene sterren' voor kleine campings. Daarbij worden niet de faciliteiten beoordeeld maar juist de rust en privacy. Camping Vorrelveen in Beilen is de enige Drentse camping die vijf groene sterren kreeg.
De ANWB voert naar eigen zeggen als enige partij in Nederland volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.