Oude ambachtsschool Emmen: moeite met studenten en verminderd zicht

Amnachtsschool Emmen
De voormalige ambachtsschool in Emmen. © RTV Drenthe / Rien Kort
De plannen voor de voormalige ambachtsschool in Emmen baren enige zorgen bij omwonenden. Het komt vooral neer op vrees voor verminderd uitzicht op de Weerdingerstraat en de mogelijke invulling met studenten.
De ambachtsschool, ingeklemd tussen de Weerdingerstraat en de Stationsstraat, staat sinds dit jaar leeg. De vakschool van het Esdal College huisde tot dit jaar in het pand. De leerlingen zijn inmiddels verhuisd naar de nieuwe campus aan de Boermarkeweg.
Kort daarop kondigde de gemeente, tevens pandeigenaar, aan het gebouw een bruisende, en multifunctionele invulling te willen geven. Met ruimte voor wonen, onderwijs, ondernemers en horeca.
Het is de gemeente vooral te doen om het uit de jaren dertig stammende deel aan de zijde van de de Stationsstraat. De toegevoegde moderne delen aan de Weerdingerstraat mogen worden gesloopt en herontwikkeld.

Januari

Het idee was om de plannen afgelopen najaar af te timmeren. Corona zorgde voor vertraging. Omwonenden hebben inmiddels wel kunnen reageren. "Die reacties nemen we mee en wegen we af bij het definitief maken van de gebiedsvisie", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "In januari ontvangt iedereen een terugkoppeling op hun reactie."
De gemeente wil dan overgaan op een plan van aanpak en de voormalige school vervolgens in de markt zetten. Volgens de woordvoerder kan het pand rekenen op warme belangstelling. "Vele partijen hebben zich al gemeld."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl