Stelling: ​Consumentenvuurwerk moet nu echt verboden worden

Moeten er alleen nog maar professionele vuurwerkshows zijn? (Rechten: pixabay.com - bewerking: RTV Drenthe)
Moeten er alleen nog maar professionele vuurwerkshows zijn? (Rechten: pixabay.com - bewerking: RTV Drenthe)
Nu de jaarwisseling is geweest wordt er altijd flink geëvalueerd. Hoe kijken bijvoorbeeld de hulpverleners en gemeenten terug op Oud en Nieuw?
Ondanks dat hulpverleners op een paar plekken bekogeld werden met vuurwerk en dat er in de Drentse ziekenhuizen in totaal zes vuurwerkslachtoffers binnenkwamen, spreekt men hier van een relatief rustige jaarwisseling.

Discussie

Toch laait ook altijd weer de discussie op: moet consumentenvuurwerk nu verboden worden, of niet? Politiekorpschef Henk van Essen zei gisteren dat geweld tegen agenten dit jaar is verdubbeld. Volgens hem is er ook een toename van onveilig gedrag met vuurwerk.
Het aantal vuurwerkgerelateerde incidenten steeg, in vergelijking met vorig jaar, met 12 procent. Als het aan hem ligt, moet het nieuwjaarsfeest opnieuw tegen het licht worden gehouden.

Stelling

Wat vind jij? Is het nu echt tijd om consumentenvuurwerk te verbieden? Of vind jij dat betuttelend, en wil je ook de komende jaren gewoon lekker knallen? Laat het ons weten!
Eerdere jaren stelden we deze vraag ook. Een jaar geleden, vlak voor de jaarwisseling, wilde 67 procent graag blijven knallen. Twee jaar geleden was dat begin januari 56 procent. Hoe is dat dit jaar?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl