FC Emmen geeft cadeautjes weg en dat is in dit geval niet erg

Kerstactie FC Emmen
De hele week komen mensen bij FC Emmen langs om cadeaus weg te geven © RTV Drenthe / Tom Meijers
'Geen kind zonder cadeau'. De kerstactie van Stichting FC Emmen Noaberschap, blijkt een groot succes. De hele week is er een continue doorloop van mensen die cadeautjes langsbrengen.
Zo ook vrijdagmiddag op de slotdag van de actie. De Drentse hulpkerstman, die vandaag de cadeaus in ontvangst neemt, is in zijn nopjes. "Echt geweldig wat mensen allemaal komen brengen."

Duizend kinderen

Er wordt daarnaast ook geld gedoneerd, waarmee de stichting cadeautjes gaat kopen. "We verwachten dat we ongeveer duizend Drentse kinderen blij kunnen maken met een cadeautje", zegt Jos Schaart, van de organisatie.
De actie is drieledig: mensen kunnen kinderen opgeven, van wie zij weten dat die geen cadeautjes zullen krijgen tijdens kerst. Ze kunnen ook zelf cadeautjes langsbrengen of geld doneren, zodat de stichting dus een cadeautje kan kopen.
FC Emmen deelt cadeautjes uit met kerst
Wie wat krijgt, wordt door de stichting beslist in samenspraak met de voedselbank, Jeugdfonds Sport en Cultuur en Hart van Drenthe. "Maar ook de toelichting bij het opgeven van kinderen zal worden meegenomen in de afweging", verzekert Schaart.

Hele provincie door

Daarbij gaat het niet alleen om kinderen uit Emmen of omgeving: "We gaan de hele provincie door. Van Assen tot Emmen en van Meppel tot Coevorden."
Nadat een kleine Spiderman een heuse puzzel, waar hij zelf op te zien is, bij de Kerstman heeft ingeleverd, komt Hanny Hilgers aansjouwen met een hele boodschappentas vol cadeaus. "Ik vind het een geweldige actie. Als je iets doet, moet je het goed doen en het komt goed terecht."

Knallende afsluiter

Tot vanavond kunnen mensen cadeautjes afleveren bij het stadion. Lukt dat niet, dan kan er online nog een bedrag gedoneerd worden.
De knallende afsluiter van de actie begint vanavond om 20.00 uur. Op deze site wordt dan een veiling gestart. Mensen kunnen daar bieden op de wedstrijdshirts die FC Emmen vanavond draagt tegen FC Dordrecht.
De opbrengst daarvan wordt besteed aan 'Geen kind zonder cadeau'. FC Emmen deelt dus een hoop cadeautjes uit, maar dat is voor deze keer niet erg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl