Verdachte pakketjes Emmen zijn rookbommen, politie doet onderzoek

Op een parkeerterrein aan de Meerstraat in Emmen zijn vanmorgen drie verdachte pakketjes aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om te onderzoeken om wat voor pakketjes het ging.
Na onderzoek blijkt het te gaan om drie rookbommen, laat een politiewoordvoerder weten. "Er is vannacht ook nog een lichtflits gezien. We onderzoeken wat er precies gebeurd is."
De politie gaat praten met getuigen en gaat kijken of er camerabeelden zijn die hebben opgevangen wat er vannacht precies gebeurd is. "Als je ziet wat er allemaal wordt opgetrommeld voor zoiets, dan gaan wij dit wel verder onderzoeken."

Ter grootte van een keukenrol

Medewerkers van een kapsalon vonden vanochtend de drie pakketjes. "Onze collega's hebben de locatie vervolgens bezocht", aldus een politiewoordvoerder. De vinders dachten direct al dat het om rookbommen zouden gaan. De pakketjes hadden de grootte van een keukenrol, mogelijk in aluminiumfolie gewikkeld.

Straten afgezet

Agenten konden niet exact de aard duiden van wat ze aantroffen. "Maar het is een verdachte situatie. Om die reden hebben we de EOD ingeschakeld."
Een deel van de Meerstraat en de aangrenzende Meerdwarsweg waren om die reden de hele ochtend met linten afgezet. Agenten en handhaving zijn ter plaatse. Inmiddels zijn alle straten weer vrijgegeven.
EOD neemt verdachte pakketjes in Emmen mee

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl