Inschrijving voor het Drèents Liedtiesfestival 2022 geopend

210513_jolien_dijkstra
Jolien Woning-Dijkstra (met cheque) en haar band vieren de winst van het Drèents Liedtiesfestival 2021 © Bart de Nes
De inschrijving voor het Drèents Liedtiesfestival 2022 is geopend. Tot en met 1 mei 2022 kunnen muzikanten, tekstschrijvers en componisten hun Drentstalige muziek insturen.
Een commissie gaat zich buigen over alle inzendingen en zal daaruit tien liedjes selecteren voor de finale. Via RTV Drenthe worden de tien finalisten eind juni bekendgemaakt.
De finale van het tiende Drèents Liedtiesfestival is op 2 juli in het ATLAS Theater in Emmen en wordt live uitgezonden op RTV Drenthe. Het publiek kan uiteindelijk via sms stemmen op hun favoriete liedje. Een vakjury beoordeelt ook alle tien inzendingen en beide uitslagen bepalen gezamenlijk de winnaar. Jolien Wonink-Dijkstra won het Drèents Liedtiesfestival 2021.

Europees Songfestival voor Minderheidstalen

Het Drèents Liedtiesfestival wordt georganiseerd door Stichting REUR. REUR vaardigt de winnaar van het Drèents Liedtiesfestival af als vertegenwoordiger van Nedersaksisch op het Europees Songfestival voor Minderheidstalen tijdens SUNS Europe festival 2022.
Leon Moorman was met het nummer Knooin de laatste vertegenwoordiger van het Nedersaksisch tijden het songfestival. Hij won in 2019 het Drèents Liedtiesfestival en tijdens het Europees Songfestival voor Minderheidstalen de publieksprijs. Het songfestival kon in 2020 vanwege corona niet doorgaan.
Muziek voor het Drèents Liedtiesfestival 2022 insturen kan hier.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.