De natuur in 2018: het jaar van het Bargerveen

De schaapskooi werd geopend door de koning (Rechten: Kim Stellingwerf)
De schaapskooi werd geopend door de koning (Rechten: Kim Stellingwerf)
Het was een feestelijk jaar voor het Bargerveen. Niet alleen vierde het natuurgebied het 50-jarig jubileum, ook kwam de koning op bezoek om de nieuwe Schaapskooi te openen.
Staatsbosbeheer vierde dit jaar dat het Bargerveen vijftig jaar in handen is van de natuurorganisatie. Hoewel het gebied al langer bestaat, is het onder leiding van Staatsbosbeheer uitgegroeid tot een uniek stukje natuur. Het hoogveen is één van de weinige stukjes hoogveen die je nog in Nederland vindt.

Symposium

Het jubileum werd gevierd met een groot symposium met verschillende sprekers waaronder Floortje Dessing. Als klap op de vuurpijl werd het jubileumboek Bargerveen, grenzeloos groeiend van Henk van den Brink gepresenteerd.

Bezoek van de koning

Maar het symposium was niet het enige hoogtepunt voor het jarige natuurgebied. Eind september kwam er hoog bezoek. Koning Willem-Alexander opende de nieuwe schaapskooi. Hoewel de koning even op zich liet wachten, werd hij warm onthaald.

Wat gebeurde er in september en oktober?

Wil je weten wat er nog meer gebeurde in september en oktober? Je ziet het hieronder. Het nieuws uit januari en februari vind je hier. Voor maart en april kun je hier klikken, voor mei en juni klik je hier en voor juli en augustus hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl