Wilhelmina Ziekenhuis en Treant beginnen met thuismonitoring van coronapatiënten

Voorplein Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Wilhelmina Ziekenhuis Assen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Ziekenhuizen in Drenthe zijn per direct begonnen met de thuismonitoring en thuisbehandeling van coronapatiënten. Het is een samenwerking tussen het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Treant Zorggroep, de Drentse huisartsen en Zorgcentrale Noord.
Isala, met onder meer ziekenhuizen in Meppel en Zwolle, is hier al eerder mee begonnen.
Met de thuismonitoring kunnen coronapatiënten langer thuis blijven met de juiste zorg, en kunnen tegelijk patiënten met corona die zijn opgenomen in het ziekenhuis eerder naar huis. Hierdoor ontstaat in het ziekenhuis meer ruimte in bedden en personeel.

App

De huisarts beslist of een patiënt met corona thuis behandeld kan worden. In dat geval schakelt hij Zorgcentrale Noord in.
Patiënten die thuis worden gemonitord maken gebruik van een app. Daar vullen ze meerdere keren per dag hun zuurstofsaturatie, hartslag en ademhalingsfrequentie in en geven ze aan hoe ze zich voelen. Die gegevens worden door Zorgcentrale Noord uitgelezen. Zodra waarden onder een bepaalde norm komen, wordt de huisarts ingeschakeld die snel hulp kan inzetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl