'Scheidsrechters bedreigd tijdens Protos Weering'

Na afloop van een wedstrijd tijdens Protos Weering zouden twee scheidsrechters bedreigd zijn door spelers, staf en supporters van VV Hoogeveen Zondag (archieffoto RTV Drenthe)
Na afloop van een wedstrijd tijdens Protos Weering zouden twee scheidsrechters bedreigd zijn door spelers, staf en supporters van VV Hoogeveen Zondag (archieffoto RTV Drenthe)
ZAALVOETBAL - Spelers, staf en supporters van het zondagteam van VV Hoogeveen zouden tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi scheidsrechters hebben bedreigd.
Dat zou zaterdagavond gebeurd zijn tijdens de halve finales in de sporthal in Zwartemeer, zegt Theo Hein van de scheidsrechtersorganisatie COVS Hondsrug/Zuidoost-Drenthe. Hij vindt het totaal onacceptabel.

Ongepast

Na afloop van een wedstrijd van de Hoogeveners ging het mis. "De twee scheidsrechters die de wedstrijd floten, zijn uitgescholden. Ze kregen alle enge ziektes toegewenst en zijn zelfs tot in de kleedkamer bedreigd", vertelt Hein.
"Dit past niet bij het toernooi", vindt Hein. Hij gaat ervan uit dat de organisatie maatregelen neemt. "We hebben een verslag hiervan gemaakt en opgestuurd. Ik kan me voorstellen dat de staf en de spelers die hierbij betrokken waren, worden uitgesloten van het toernooi. Of misschien moet je de hele vereniging niet meer mee laten doen."
VV Hoogeveen laat weten dat de club betreurt dat de scheidsrechtersorganisatie geen rechtstreeks contact heeft opgenomen met hen. De vereniging heeft inmiddels gesproken met de organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, maar doet hier geen verdere mededeling over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl