OMT adviseert kabinet de avondlockdown te verlengen

avondlockdown
Het OMT vindt dat de avondlockdown langer moet duren © ANP/Hollandse Hoogte/Manon Bruininga
Het versoepelen van de coronamaatregelen zoals ze nu gelden "ligt niet voor de hand". Dat vindt het Outbreak Management Team, bevestigen anonieme bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws en NOS. Het OMT adviseert het demissionaire kabinet dan ook de avondlockdown te verlengen.
Dat betekent dus ook geen uitzondering op het maximaal aantal gasten thuis met Kerst, zeggen bronnen tegen de NOS. De mogelijkheid van een verruiming voor de kerstdagen wordt achter de schermen wel geopperd.

Catshuisoverleg

Morgen komt een deel van het kabinet opnieuw op het Catshuis bijeen voor corona-overleg. Ook de burgemeesters spreken elkaar nog over de coronamaatregelen. Dinsdag zal het kabinet een besluit nemen en een persconferentie houden.
De afgelopen dagen is het aantal nieuwe besmettingen weliswaar afgenomen, maar de druk op de zorg is nog erg hoog. Het OMT vindt het niet nodig om strengere maatregelen in te voeren, maar volgens de experts is er - mede vanwege de onzekerheid rond de omikronvariant - ook geen ruimte voor versoepelingen. De huidige 'avondlockdown' geldt tot en met zaterdag 18 december.

Kerstvakantie

Een groot deel van Nederland kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe persconferentie. Zo wil onderwijspersoneel graag duidelijkheid over een vervroeging van de kerstvakantie. Vanwege de situatie op de scholen - veel besmette kinderen en zieke leerkrachten die lastig te vervangen zijn - is de wens van veel schooldirecteuren om de kerstvakantie een week eerder te laten beginnen. Onderwijsminister Slob heeft wel gezegd dat het kabinet dat niet van plan is, maar een officieel besluit moet nog worden genomen.
Verder zitten onder meer horecaondernemers ook te springen om duidelijkheid vanuit Den Haag, zodat ze weten wat of ze wel of geen gasten kunnen ontvangen met kerst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl