Medewerkers Villeroy & Boch Roden krijgen maar 'helft' van coronabonus hoofdkantoor

De vestiging van Villeroy & Boch in Roden
De vestiging van Villeroy & Boch in Roden © Google Streetview
Medewerkers van de wellnessfabriek van Villeroy & Boch in Roden zijn boos op de directie. Vanuit het Duitse moederbedrijf is een coronabonus van 1000 euro beloofd, maar de Nederlandse directie heeft de bonus gehalveerd tot 500 euro. Vakbonden FNV en CNV zijn woedend en eisen dat de maatregel wordt teruggedraaid.
Als reden voert de directie van de fabriek in Roden aan dat in de cao-afspraak ook al een eenmalige uitkering van 500 euro voor dit jaar is opgenomen. "Belachelijk dat de directie in Roden deze truc gebruikt om onder zijn verplichting uit te komen. Zo ga je niet met je personeel om. Keer gewoon netjes de coronabonus van 1000 euro uit die CEO Frank Göring van het Duitse moederbedrijf Villeroy & Boch AG alle werknemers in Europa toezegde. En houd je aan de afspraken", zegt vakbondsbestuurder Janwillem Compaijen van FNV.

'Halve sigaar'

Eerder dit jaar werd een cao-eindbod van twee jaar met 2,5 procent loonstijging per jaar afgewezen door de werknemers. De medewerkers gingen eind november alsnog akkoord met de cao, omdat er een eenmalige uitkering van 500 euro bij zou komen. Volgens de vakbonden gaat de eenmalige uitkering ten koste van de coronabonus van 1000 euro. "Het voelt als een halve sigaar uit eigen doos", stelt Compaijen.
De vakbonden hopen dat de directie dit weekend tot inkeer komt. Bij de fabriek in Roden worden baden voor de wellnesssector geproduceerd. Er werken 130 mensen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.