Wat vind jij: Mijn Kerst valt in het water, als de avondlockdown wordt verlengd

Kerstborrel
Kerst 2021 moet weer in kleine kring of op afstand gevierd worden © ANP/Robin Utrecht
De avondlockdown lijkt verlengd te gaan worden tot aan het begin van het nieuwe jaar. Dat betekent dat de meeste zaken vanaf 17.00 uur 's avonds gesloten zijn, dus ook met Kerst.
Het officiële besluit moet nog genomen worden, maar betrokkenen melden dat het demissionair kabinet niet voornemens is de maatregelen te versoepelen. Gisteren kwamen leden van het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar op het Catshuis. Het OMT adviseerde vrijdag al om niet te versoepelen. Dinsdagavond geven demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge een persconferentie.

Kerst

Voor de feestdagen lijkt geen uitzondering te komen. Het advies om thuis maximaal vier mensen te ontvangen blijft staan. En restaurants en kroegen moeten de deuren dus om 17.00 uur sluiten.
Geen kerstdiner na vijven buiten de deur dus, en geen afsluitende kerstborrel in het dorpscafé dus. Wat vind jij? Valt daarmee Kerst 2021 in het water, of heeft de avondlockdown geen invloed op de feestvreugde?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl