Basisscholen mogelijk toch eerder dicht door coronavariant omikron

leeg klaslokaal
Leeg klaslokaal in een basisschool © ANP / Hollandse Hoogte / Jeffrey Groeneweg
Het demissionaire kabinet overweegt toch de basisscholen eerder te sluiten voor de kerstvakantie. Dat komt vanwege de snelle opmars van de omikronvariant.
Volgens de NOS zijn de betrokken ministers er nog niet uit, morgen valt een besluit. Het Outbreak Management Team heeft het kabinet eerder geadviseerd om een langere kerstvakantie voor scholen te overwegen. Toen wilde het kabinet er nog niet aan. Zo wezen de ministers Slob en De Jonge erop dat "een week minder school" niet wenselijk is met het oog op de leerachterstanden die kinderen hebben opgelopen door corona.
Maar vanwege omikron en de hoge besmettingscijfers is het OMT opnieuw om advies gevraagd. Daarover zei De Jonge vanmiddag dat het kabinet de afweging opnieuw moet maken. "Je wilt natuurlijk het liefst de scholen openhouden maar je zult telkens moeten handelen naar de situatie van dat moment." En die situatie is zeer zorgelijk, benadrukte De Jonge.
De minister begrijpt dat veel scholen in de problemen komen met de planning, mocht het besluit morgen vallen. "Maar we zeggen al een paar weken dat we hier aan denken", aldus De Jonge.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl