Totaalopbrengst Superzaterdag loopt op tot 2.000 kratten

voedselbank
Afgelopen zaterdag werden veel kratten gevuld met producten © RTV Drenthe / Edwin van Stenis
De voedselbankactie van afgelopen zaterdag heeft uiteindelijk 2.000 kratten met levensmiddelen opgeleverd voor de Drentse voedselbanken. Aanvankelijk stond de teller op 1.800, maar de voedselbank in Emmen heeft nog een natelling gedaan en kwam toen op bijna 400 kratten, 200 meer dan aanvankelijk gedacht.
Vorig jaar leverde de flyeractie bij de Drentse supermarkten nog zo'n 1.250 kratten op, maar toen werd er niet geflyerd in Meppel en Emmen.

Flyeraars

Het flyeren bij de supermarkten gebeurde door vrijwilligers van de voedselbanken en leden van verschillende serviceclubs. In Hoogeveen deden de Rotary en de Soroptimisten dat, in Aa en Hunze ging Lionsclub De Hondsrug op pad.
De meesten van hen stonden een paar uur bij een supermarkt en werden vervolgens afgewisseld door een collega. Sommigen maakten mee dat mensen met volle boodschappenkarren aan kwamen lopen en alles doneerden.

Producten

De voedselbanken gebruiken de producten die zijn ingezameld om hun voorraden aan te vullen, zodat zij hun cliënten ook volgend jaar weer van basisproducten zoals rijst, pasta, koffie, olie en verzorgingsproducten kunnen voorzien. In onze provincie zijn vier voedselbanken actief. Gezamenlijk geven ze ruim 3.200 mensen wekelijks of tweewekelijks een pakket. Iedere organisatie heeft een centrale vestiging met daarnaast een aantal uitgiftepunten.

Doneren kan nog steeds

Afgelopen zaterdag niet naar de supermarkt geweest of de inzamelaars misgelopen? Je kunt alsnog je bijdrage leveren. Doneren voor de voedselbanken in Drenthe kan nog tot 24 december via deze website. Inmiddels is zo'n 2.000 euro binnengekomen op de rekening. Het geld wordt verdeeld onder de voedselbanken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl