RTV Drenthe zendt persconferentie over coronamaatregelen live uit

ANP-441210488
Rutte en De Jonge houden vanavond weer een persconferentie © ANP / Bart Maat
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge geven vanavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Verwacht wordt dat zij bekendmaken dat de avondlockdown met drie weken wordt verlengd.
Het betekent dat de meeste winkels en horeca hun deuren om 17.00 uur moeten blijven sluiten. Sporten is na dat tijdstip is ook verboden. Verder blijft het advies thuis maar vier gasten te ontvangen, ook met Kerst.

Basisscholen eerder dicht?

Vandaag wordt ook een besluit genomen of de basisscholen een week vervroegd met vakantie gaan. Het OMT dringt daar al langer op aan. Ingewijden zeggen dat het kabinet ertoe neigt de vakantie vroeger te laten ingaan. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt wel, maar ligt nog steeds heel hoog. Maandag werden 13.844 positieve tests gemeld. Het OMT vreest verder een snelle opkomst van de Omikron-variant. Die is nog besmettelijker.
Tijdens de persconferentie zal minister De Jonge ook bekendmaken hoe de boostercampagne verder versneld gaat worden. Dat is nodig om de opkomst van de Omikron-variant tegen te gaan, zei de bewindsman maandag.

Persconferentie bij RTV Drenthe te volgen

De persconferentie is vanavond vanaf 19.00 uur live te volgen via RTV Drenthe. De omroep zendt de persconferentie uit op televisie, radio, Facebook en via de website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl