Vakbonden geven Villeroy & Boch ultimatum voor uitbetalen bonus

De vestiging van Villeroy & Boch in Roden
De vestiging van Villeroy & Boch in Roden © Google Streetview
Als de directie van Villeroy & Boch in Roden niet voor donderdagochtend tien uur een volledige bonus van duizend euro aan het personeel toezegt, dan volgen er acties. Dat ultimatum hebben de vakbonden FNV en CNV aan de directie gesteld.
De hoogste baas van het Duitse bedrijf Villeroy & Boch zegde dit jaar alle werknemers een kerstbonus van duizend euro toe. Maar groot was de verbazing onder het personeel in Roden toen de plaatselijke directie vorige week aankondigde een eenmalige uitkering van vijfhonderd euro in mindering te brengen op de kerstbonus. Dit bedrag had het personeel al eerder gekregen in het kader van een nieuwe cao.
Dit voornemen is slecht gevallen bij het personeel. Zij vinden dat zij recht hebben op de kerstbonus en de eerdere uitkering van vijfhonderd euro. "De kerstbonus en de eenmalige uitkering van vijfhonderd euro zijn twee totaal verschillende zaken", zegt bestuurder Janwillem Compaijen van FNV Procesindustrie.
Mocht de directie in Roden niet akkoord gaan, dan volgt er donderdagmiddag een demonstratie op de stoep van het bedrijf.
Villeroy & Boch was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl