Wat vind jij: Het is goed dat de basisscholen volgende week dicht gaan vanwege corona

scholen
De kerstvakantie begint voor basisschoolleerlingen een week eerder © ANP/Jeffrey Groeneweg
Basisscholen gaan volgende week dicht om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte gisteren bekend tijdens de coronapersconferentie.
De speciale en reguliere basisscholen gaan in principe maandag dicht, maar kunnen die dag eventueel nog open zijn als ze die tijd nodig hebben om voorbereidingen te treffen. Scholen moeten wel opvang regelen voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Ook de buitenschoolse opvang gaat komende week dicht, maar is wel open tijdens de reguliere kerstvakantie.
De basisscholen gaan volgens de huidige plannen op 10 januari weer open. Demissionair premier Rutte kon niet garanderen dat dit gaat lukken "maar alles is erop gericht om dat wel mogelijk te maken".
Het sluiten van de scholen heeft tot gevolg dat een groot deel van de werkende ouders hun kroost naar opa en oma brengt in de week voor kerst, oppas hebben. Dat meldt Hart van Nederland na een rondvraag in het Hart van Nederland-panel. En dat terwijl het Outbreak Management Team (OMT) en demissionair premier Rutte juist opriepen om kinderen in deze extra week niet naar de grootouders te brengen vanwege het risico op besmetting.

Wat vind jij?

Verstandig om de scholen een week eerder te sluiten of juist niet, omdat veel ouderen nu alsnog het risico lopen om besmet te worden door hun eigen kleinkinderen? En haalt een week eerder sluiten überhaupt iets uit?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl