Vijf mannen opgepakt op station in Zwolle, treinen rijden weer [update]

Op het station in Zwolle zijn vanmiddag vijf mannen opgepakt. Bij alle drie de aanhoudingen werd een arrestatieteam ingezet. Lange tijd was er geen treinverkeer van en naar Zwolle mogelijk.
Rond half drie werden twee mannen door een arrestatieteam uit een trein van Arriva gehaald. Ze werden geblinddoekt en geboeid afgevoerd. Alle reizigers moesten van de politie de trein uit en die werd daarna doorzocht. Ook werd het station ontruimd.

Waarvoor de twee zijn opgepakt, kan de politie nog niet zeggen. RTV Oost meldt dat het zou gaan om een bommelding, die de twee zouden hebben gedaan in de trein van Emmen naar Zwolle. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

Nog drie verdachten
Vlak nadat het station weer was vrijgegeven, werd een verdachte situatie in een andere trein gemeld. Daarna werd het station opnieuw ontruimd. "Ook die twee zijn door het arrestatieteam aangehouden. Uiteindelijk bleek het om twee mannen te gaan die sigaretjes aan het roken waren op het toilet", zegt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen.

Kort daarna werd een vijfde man elders op het station opgepakt. "Die had een bijl bij zich", aldus Van Hemmen. Volgens hem staan de drie arrestaties volledig los van elkaar. De twee 'stiekeme rokers' zijn een paar uur na hun aanhouding met een waarschuwing naar huis gestuurd. 

Waar alle aangehouden mannen vandaan komen, is niet bekendgemaakt. Rond half vijf kwam het treinverkeer weer op gang.
Deel dit artikel: