Ingestorte geluidswal bij Spier deels gesloopt

De geluidswal stortte begin december in (Rechten: RTV Drenthe)
De geluidswal stortte begin december in (Rechten: RTV Drenthe)
Bouwhuis Beerzerveld begint morgenvroeg met de sloop van de deels ingestorte geluidswal langs de A28 bij Spier.
"Het gaat om het reeds ingestorte deel", laat het bouwbedrijf weten. Of de rest van de muur ook wordt weggehaald, is nog de vraag. Er wordt onderzocht of de delen die nog staan, veilig zijn. "Wat nog staat, blijft eerst staan. Het gaat vooral om het opruimen van de schade."

Verrassing

Dat niet meteen de hele muur wordt gesloopt, is een verrassing voor voorzitter Jan van der Heide van Dorpsbelangen. "Frappant. Dat ingestorte deel is niet onveilig meer. Het deel dat op instorten staat wel", aldus Van der Heide. Hij vindt dat de prioriteit zou moeten liggen bij de afronding van het onderzoek naar de oorzaak van het instorten van de geluidswal en het afbreken van het deel dat nog overeind staat, maar ook al bollingen vertoont. Ook vindt Van der Heide dat het gebied rond de geluidswal beter af moet worden gezet.
Lees meer: Omwonenden geluidsmuur Spier: Het is nu wel beangstigend
Sowieso is het nieuws van de sloop een verrassing voor hem. Van der Heide wist nog van niks. "De communicatie tussen de gemeente en het dorpsbestuur is de laatste twee maanden sowieso al wat slechter. Toen de muur instortte belde de wethouder. De week erna heeft ze ook nog gebeld en gezegd dat ze me continu op de hoogte zou houden", aldus Van der Heide. Maar momenteel hoort hij nog maar weinig van de gemeente.

Ingestort

De geluidswal langs de A28 stortte op zaterdag 8 december deels in. De wal is opgevuld met stenen, maar een deel van de constructie begaf het. Het was al langer bekend dat de geluidswal aan verval onderhevig was. Omwonenden trokken hierover aan de bel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.