Lentis gaat tien miljoen euro minder uitgeven

Het hoofdgebouw van Lentis in Zuidlaren uit 1895 (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
Het hoofdgebouw van Lentis in Zuidlaren uit 1895 (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
Lentis houdt voorlopig de hand meer op de knip. De GGZ-instelling kan de komende twee jaar tien miljoen euro minder uitgeven.
Volgens bestuursvoorzitter Martin Sitalsing wordt er vijf miljoen bezuinigd aan de kant van de eigen organisatie. De andere helft van het bedrag wordt ingehouden op de zorg.
"Misschien gaan we wel stoppen met bepaalde werkzaamheden. Wat voor gevolgen dat heeft voor het personeel weten we nog niet, maar het vereist vindingrijkheid en veranderlijkheid van ons allemaal", zegt Sitalsing tegen RTV Noord.

'Een heel nieuwe kant op'

Geruchten dat het voortbestaan van Lentis in gevaar zou zijn, kloppen volgens Sitalsing niet. "Maar we gaan wel een heel nieuwe kant op", vertelde hij vanavond tijdens z'n nieuwjaarstoespraak.
De nieuwe strategie van de GGZ-instelling heet 'Zorg Dichtbij'. Lentis wil zo de zorg 'beter laten aansluiten op de verschillende zorgnetwerken in gemeenten'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.