'Slachtoffers in woning Assen zijn omgebracht door ex'

doden Assen
Aan het begin van de avond werden de lichamen gevonden © Persbureau Meter
De overleden mensen die gistermiddag in een bovenwoning aan de Sleutelbloemstraat in Assen-Oost zijn gevonden zijn de 36-jarige bewoonster en haar 39-jarige vriend. Bronnen melden aan RTV Drenthe dat ze om het leven zijn gebracht door de ex-vriend van de vrouw.
De politie wil nog niks over de zaak kwijt. "Het onderzoek is nog volop gaande", zegt een woordvoerder.
Volgens meerdere mensen die de slachtoffers kennen, werd de vrouw al langere tijd lastig gevallen door haar ex-vriend. De man zou eerder de boel kort en klein hebben geslagen en zou haar hebben gestalkt. De 36-jarige vrouw zou hun relatie hebben beëindigd, omdat sprake was van huiselijk geweld.

Woonwagen uitgebrand

De politie kreeg gistermiddag een melding dat er mogelijk iets aan de hand zou zijn in de bovenwoning. Binnen vonden agenten de lichamen van de slachtoffers. De omgeving werd afgezet voor onderzoek. Volgens de bronnen die RTV Drenthe heeft gesproken zijn de slachtoffers met messteken om het leven gebracht.
Aan het begin van de avond ging een woonwagen in de wijk Pittelo in vlammen op. Volgens ingewijden is die van de ex van het slachtoffer. De woonwagen werd volledig verwoest. De politie meldt dat later op de avond de 40-jarige eigenaar is aangehouden voor brandstichting. Op de vraag of deze man ook betrokken is bij de dode mensen aan de Sleutelbloemstraat, weigert de politie commentaar te geven.
Bij het huis van de slachtoffers zijn vanochtend bloemen gelegd.
Een dag na plaatsing van dit bericht bleek uit een reactie van het Openbaar Ministerie dat de brand in de woonwagen en de twee overleden Assenaren geen verband met elkaar lijken te houden. Voorlopige bevindingen wijzen in de richting van een relationeel drama tussen de slachtoffers onderling, meldt het OM.
De bewoner van de woonwagen is aangehouden en blijft nog veertien dagen vastzitten op verdenking van brandstichting.
bloemen
Bij het huis aan de Sleutelbloemstraat zijn bloemen gelegd © Persbureau Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl