Emmen timmert aan de Boermarkeweg, maar verdubbeling blijft voorlopig uit

Boermarkeweg
De Boermarkeweg in Emmen © RTV Drenthe / Steven Stegen
De Boermarkeweg in Emmen is in de afgelopen jaren het verkeerskundige zorgenkindje binnen de gemeente geworden. Tijdens piekuren in de ochtend en avond loopt het meer dan eens vast op deze weg, een van de belangrijkste verkeersaders richting het centrum van Emmen.
Sinds 2018 liggen er plannen om de weg te verdubbelen, maar bezuinigingen sneden die voornemens de pas af. Niet dat er voorlopig niets gebeurt. De gemeente neemt de weg volgend jaar op verschillende punten onder handen om de doorstroming te verbeteren.

15 tot 20 miljoen euro

Eind vorig jaar viel het besluit de verdubbelingsplannen voorlopig in de ijskast te stallen. "Je praat over een investering van 15 tot 20 miljoen euro", aldus verkeerswethouder René van der Weide. Voor nu dus geen haalbare kaart.
De Boermarkeweg dient als een belangrijke ontsluitingsweg richting Emmer centrum en aangrenzende wijken. Het Scheper Ziekenhuis, scholen en de zorgcampus bevinden zich ook langs de weg. Bereikbaarheid speelt ook in dat opzicht een rol, stelt Van der Weide.
Ondanks de beperkte financiële speelruimte gaat de gemeente volgend jaar toch aan de slag met de weg, met enkele kleinere deelprojecten.

Extra opstelvakken

Er worden extra opstelvakken bij de afslag naar de Van Schaikweg aangelegd. De afslag naar de Boermarkeweg wordt afgesloten, en 'verplaatst' naar de Statenweg ter hoogte van de Vissershoekflat. De stoplichten langs de weg worden uitgerust met slimme technologie die groene golven creëert.

Groen licht

Deze ingrepen worden in januari aan de gemeenteraad voorgelegd, die hierin het laatste woord hebben. Bij groen licht wordt er een begin gemaakt met de voorbereiding, zoals het weghalen van groen. In mei wordt dan gestart met het werk aan zowel de wegen als de riolering. In het najaar moet de klus er op zitten.
Wat betreft de korte termijn is dat alles wat de gemeente kan doen aan de Boermarkeweg. "Verdubbeling blijft voor ons het ideaalplaatje. Dat plan blijft overeind staan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl