Wybrich Kaastra weg bij Schouwburg Ogterop

Wybrich Kaastra vertrekt als directeur bij Schouwburg Ogterop in Meppel.
Kaastra gooit het roer rigoureus om en vertrekt naar Frankrijk. "Na ruim 25 jaar met hart en ziel in de theatersector te hebben gewerkt, wordt het tijd voor iets heel anders. Na acht jaar Schouwburg Ogterop vertrek ik half maart samen met mijn man naar Frankrijk om daar een chambres d’hôtes te runnen."

Groei
Volgens Kaastra heeft Ogterop een enorme groei doorgemaakt en komen grote namen graag naar Meppel. Ze blikt dan ook terug op een succesvolle tijd.

"Meppel heeft een schouwburg om te koesteren met een rijke traditie van meer dan 150 jaar. Het was bijzonder en eervol om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Ik kijk met dankbaarheid en trots terug op die acht jaar."

'Warme liefde'
De gemeente roemt Kaastra en spreekt van een goede directeur. Onder haar bewind steeg het aantal bezoekers. "Zij staat voor een mooie periode met warme liefde voor het theater. Een periode met veel onderscheidende kwaliteit, gewaardeerd door een stijgend aantal bezoekers, ook uit de provincie en uit de regio Zwolle. Met veel nieuwe initiatieven en aandacht voor een diverser publiek", aldus wethouder Henk ten Hulscher. 

Onder het bewind van een nieuwe directeur moet Ogterop toewerken naar verzelfstandiging. Zowel de gemeente, als Kaastra zelf lieten eerder al doorschemeren dat het tijd wordt dat de schouwburg zelfstandig verdergaat. Deel dit artikel: