Politie stopt achtervolging, vindt auto later vol illegaal vuurwerk

Politie Emmen
Een 18-jarige man uit Emmen is aangehouden © RTV Drenthe / Rien Kort
De politie heeft een achtervolging in een woonwijk in Emmen afgeblazen, omdat de politie de situatie te gevaarlijk vond. De auto is later teruggevonden met meer dan vijftig cobra's en verdovende middelen erin. Een 18-jarige man uit Emmen is aangehouden.
Bij een controle in de woonwijk Angelslo in Emmen negeerde de automobilist een stopteken en ging ervandoor, waarna de politie de achtervolging inzette. Omdat die te gevaarlijk werd, stopte de politie met achtervolgen, maar de bestuurder is niet ontsnapt. Later vond de politie de auto terug, met vuurwerk en verdovende middelen erin.

'Levensgevaarlijk'

"Met een auto vol zwaar vuurwerk door een woonwijk in Emmen rijden. Dat is niet alleen strafbaar maar ook levensgevaarlijk. Je moet er niet aan denken dat daar iets mis zou gaan", schrijft de politie.
Een 18-jarige man uit Emmen is door de politie aangehouden. In zijn woning troffen agenten nog eens zes stuks aan zwaar vuurwerk aan. De politie is een onderzoek gestart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl