Liveblog: FC Emmen sluit jaar winnend af in verre zuiden [gesloten]

Volg de wedstrijd in De Geusselt van minuut tot minuut
Volg de wedstrijd in De Geusselt van minuut tot minuut © RTV Drenthe
Stadion De Geusselt was vanavond het strijdtoneel van MVV - FC Emmen. De ploeg van trainer Dick Lukkien wist de laatste puntjes van 2021 binnen te slepen. Het duel eindigde in 0-1.
Eerder dit seizoen werden de Limburgers met 7-1 en de staart tussen de benen terug naar Maastricht gestuurd. Dat bleek het omslagpunt voor FC Emmen, dat tot dan toe een schamele vier punten uit vijf wedstrijden had vergaard. Daarna ging het lopen aan de. zijde van de Drentse club.
FC Emmen kreeg ook vanavond weer een hoop kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Met name Jeredy Hilterman was ongelukkig. Hij scoorde wel, maar door een overtreding van Rui Mendes werd die treffer geannuleerd. Jeroen Veldmate vond na rust ogenschijnlijk het net, maar zijn inzet bleek aangeraakt door de buitenspelstaande Hilterman en dus ging ook daar een streep door.

Terbrouwernood

Alleen Jasin-Amin Assehnoun wist het net te vinden zonder dat er ergens een vlag de lucht in ging. Na een uur spelen kapte hij van links naar binnen en schoot met rechts droog raak. Toch zal Lukkien zijn doelman Michael Brouwer ook danken, want hij wist in de slotfase ternauwernood een knappe kopbal van invaller Mitchy Ntelo tot hoekschop verwerken.
En dus haperde de Drentse doelpuntenmachine wederom, maar door de winst sluit FC Emmen het kalenderjaar toch positief af. De zege was na de bekerblamage tegen de amateurs van Excelsior Maassluis zeer gewenst.

Eerste van 2022

Op 8 januari wordt de Drentse spelersbus wederom volgetankt om richting het zuiden te vertrekken. FC Den Bosch is dan de tegenstander.
RTV Drenthe is daar uiteraard weer bij. Ook de RTV Drenthe-auto reist namelijk richting stadion De Vliert om de verslaggevers af te zetten voor een live radioverslag en natuurlijk een kersvers liveblog!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl