Statenlid Van de Pol volgt Vester van SP naar OPD

Statenlid Frank van de Pol van de SP stapt over naar de Onafhankelijke Partij Drenthe (OPD). Hij volgt hiermee voormalig SP-Statenlid Ko Vester die vorige maand de partij de rug toekeerde en voor de OPD aan de slag gaat.
"Het zijn eigenlijk dezelfde redenen als die van Ko Vester. Ik ben het niet eens hoe het provinciaal gaat bij de SP", laat Van de Pol weten. Het SP-Statenlid uit Bovensmilde was ontevreden over de plek die hij in december op de kieslijst voor de provinciale verkiezingen zou krijgen, en trok zich als kandidaat terug.

Periode wel afmaken
Van de Pol stapt niet onmiddellijk over naar de OPD, zoals Ko Vester in december wel deed. Hij maakt eerst zijn periode af voor de SP. Bij de provinciale verkiezingen op 20 maart staat Van de Pol op de kieslijst van de OPD. 

Ko Vester (72) uit Schipborg stapte vorige maand meteen uit de SP-fractie nadat hij als tegenkandidaat voor het lijsttrekkerschap was weggestemd. Ook bedankte hij landelijk als SP-lid. Als eenmansfractie zit hij nu namens  de OPD in de Staten. En met de komende verkiezingen gaat hij de kar voor de partij trekken.


De OPD was van 1991 tot 2007 vertegenwoordigd in Provinciale Staten. Op het hoogtepunt met drie zetels. In 2011 deed de partij nog wel mee, maar haalde de kiesdrempel niet.