VVD Assen tegen tariefsverhoging water

De VVD Assen is tegen een tariefsverhoging van het drinkwater (Rechten: RTV Drenthe))
De VVD Assen is tegen een tariefsverhoging van het drinkwater (Rechten: RTV Drenthe))
De VVD-fractie in de gemeenteraad van Assen is het niet eens met de tariefstijging van de WMD voor het Drentse drinkwater met 4,2 procent.
Volgens de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) is de verhoging nodig om noodzakelijke investeringen te kunnen doen en het eigen vermogen te versterken. Dat is fors afgenomen als gevolg van miljoenenverliezen op een ontwikkelingsproject in Indonesië.
Lees meer: Prijs Drents drinkwater gaat omhoog
Maar volgens de VVD in Assen is de tariefstijging helemaal niet nodig. "Het is zelfs meer dan 4,2 procent, want de BTW-verhoging komt er ook nog bij", zegt VVD-raadslid Bert Homan. "Dan heb je het over 6 procent en dat betekent toch al gauw 15 euro extra per kwartaal voor een huishouden. Dat treft vooral mensen die aan de onderkant van de samenleving zitten en die het geld toch al niet kunnen missen."
Volgens Homan is er een simpele oplossing: "De provincie en gemeenten zijn aandeelhouder van de WMD. Laten die garant gaan staan, dan hoeft het tarief niet omhoog. En dan kan de WMD gewoon geld lenen bij de bank om de noodzakelijke investeringen te doen."
De VVD heeft schriftelijke vragen aan het College van B en W van Assen gesteld over de verhoging van de drinkwaterprijs. Die is overigens al per 1 januari van dit jaar ingegaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.