Inwoners Coevorden stemmen op ontwerp nieuwe Weeshuisweide

Stemmen Weeshuisweide
Mensen konden stemmen om een ontwerp voor de Weeshuisweide © RTV Drenthe / Ana Ivis
In een grote partytent staan de twee nieuwe ontwerpen van de Weeshuisweide, een stuk groen naast het gemeentehuis, te pronken. Het projectteam is druk in gesprek met inwoners van gemeente Coevorden om vragen te beantwoorden en meningen aan te horen. De Weeshuisweide in Coevorden wordt in 2022 namelijk in een nieuw jasje gestoken.
Gisteren is aan de inwoners gevraagd om te kiezen tussen de twee ontwerpen. Ze zijn verwelkomd met oliebollen en een warme kop koffie.

Blauwe grachten

Het is de bedoeling dat de Weeshuisweide een 'groene en inspirerende omgeving wordt, waar inwoners en bezoekers de geschiedenis van de stad ervaren', vertelt gemeentewoordvoerder Marleen Oost.
Kenmerkend voor de twee ontwerpen zijn nieuwe paden, bomen en een gracht versierd met blauwe bloemen, 'om de illusie van water te wekken'. Daarnaast benadrukt projectleider Gert van der Kooi dat de Weeshuisweide 'zijn open karakter zal behouden, zodat het geschikt blijft voor evenementen'.

Drukke bezochte middag

Alle inwoners van Coevorden zijn opgeroepen om te komen stemmen. Ze kunnen op locatie de ontwerpen bekijken en bespreken. Vervolgens kunnen bezoekers een kaartje invullen om te stemmen voor één van de twee ontwerpen. "Er is veel animo", vertelt Oost.
De kaartjes worden volgende week doorgenomen in de projectgroep. "Een aantal van de ideeën gaat absoluut overgenomen worden en dan komen we tot een derde ontwerpvoorstel", zegt Van der Kooi.
Op het derde en laatste ontwerpvoorstel wordt in maart een definitieve klap gegeven door de gemeenteraad. In de zomer van 2022 kan de aanleg van het park worden gestart.

Voortraject

In 2019 is de visie voor de Markthaven, Citadelpunt en Weeshuisweide aangenomen. Toen besloot de gemeenteraad een Kasteelpark te laten ontwerpen voor het stadshart van Coevorden.
Vorig jaar is al gestemd voor de vorm van de 'berceau' op de Weeshuisweide. Een 'berceau' is een soort van pergola of gang gemaakt van groen waar men doorheen kan lopen.
Daarnaast heeft de gemeente met omwonenden en pandeigenaren gesproken die uitzicht hebben op de Weeshuisweide. Tijdens de gesprekken kwamen belangrijke onderwerpen aan bod zoals veiligheid, verlichting, parkeren, afvalcontainers en inrichting van het park.
Dit samen vormde de basis voor de twee ontwerpen waar gisteren op gestemd kon worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl