Toenemende drukte in Wijster bij illegale kerstmarkt van Forum voor Democratie

Kerstmarkt Forum
Een weiland is ingericht als parkeerterrein © Persbureau Meter
Ondanks de strenge lockdown wordt in Wijster op dit moment een kerstmarkt gehouden. De organisatie daarvan is in handen van het Forum voor Democratie (FvD). Op het terrein van een loonbedrijf aan de Vamweg in Wijster zijn verschillende houten kraampjes geplaatst, waarin deelnemers hun spullen mogen uitstallen.
Inmiddels begint de stroom aan bezoekers op gang te komen. Een weiland is ingericht als parkeerterrein en daar staan inmiddels naar schatting zo'n 200 tot 250 auto's.
(artikel gaat verder onder video)
De voorbereidingen voor de illegale kerstmarkt in Wijster

Loonbedrijf van protest-barbecue

De kerstmarkt is bij hetzelfde bedrijf waar vorig jaar juli honderden boeren verzamelden voor een protest-barbecue. In een mail aan standhouders laat Forum voor Democratie Drenthe weten dat de aankondiging van de lockdown voor de partij geen reden is om de kerstmarkt af te blazen.
Volgens het bericht zouden er meer dan 1500 tickets zijn verkocht. Om 10.00 uur begon de opbouw van de kramen. Aanwezigen laten weten dat hen is gevraagd om niet met de media te praten.
(artikel gaat verder onder de foto)
Kerstmarkt Forum
De kerststalletjes in Wijster worden voorbereid © RTV Drenthe

Reactie burgemeester Bijl

De politie laat RTV Drenthe weten op de hoogte te zijn van de plannen voor een kerstmarkt in Wijster, maar verwijst voor een reactie naar de gemeente Midden-Drenthe. Waarnemend burgemeester Cees Bijl van Midden-Drenthe is nog maar korte tijd op de hoogte van het initiatief. "We proberen met FvD in contact te komen, maar niemand van de partij neemt op, dat is heel jammer. Maar dit evenement is niet conform de regelgeving, ik heb als burgemeester dan ook geen andere keuze om dit evenement niet door te laten gaan." Hoe de burgemeester dit gaat aanpakken is niet bekend. Hij geeft FvD de tijd om nog te reageren. "Ik ga ervan uit dat mensen bij Forum gaan nadenken, ik hoop op gezond verstand", aldus de burgemeester.
Forum Kerstmarkt
Een bus van Forum voor Democratie in Wijster © Persbureau Meter

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl