Kerstmarkt Forum voor Democratie gaat verder als demonstratie, gemeente geeft toestemming

Kerstmarkt Wijster
De kerstmarkt is opgebouwd op het erf van een loonwerker aan de Vamweg © Persbureau Drenthe
De kerstmarkt van Forum voor Democratie in Wijster is beëindigd. In plaats van de markt wordt er nu een demonstratie gehouden, de gemeente Midden-Drenthe heeft daarvoor toestemming gegeven.
In een verklaring schrijft de gemeente dat de kerstmarkt is afgelast. "Naar aanleiding van een vooraankondiging van een last onder dwangsom, heeft de organisatie, Forum voor Democratie, de gemeente laten weten dat de kerstmarkt niet doorgaat. In plaats daarvan vindt een demonstratie plaats."
"De gemeente heeft de organisatie laten weten dat deze demonstratie met inachtneming van de coronamaatregelen mag doorgaan. Ook heeft de gemeente laten weten dat toezichthouders vanmiddag ter plaatse zullen gaan om te constateren of de kerstmarkt inderdaad geen doorgang vindt", meldt de gemeente.

Kerstmarkt

Op een terrein van een loonwerker aan de Vamweg staan kraampjes opgesteld, inmiddels zijn honderden belangstellenden naar Wijster gekomen. Ondanks de lockdown weigerde de organisatie de markt af te blazen. Er zouden 1.500 tickets zijn verkocht voor de illegale kerstmarkt. Aanwezigen is gevraagd om niet met journalisten te praten.
Het lukte de gemeente eerder vandaag niet om in contact te komen met Forum voor Democratie. Wel zei burgemeester Cees Bijl al de markt te verbieden. "Dit evenement is niet conform de regelgeving, ik heb als burgemeester dan ook geen andere keuze om dit evenement niet door te laten gaan", zei burgemeester Cees Bijl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl