Wat vind jij: Burgemeester Bijl had moeten ingrijpen bij de kerstmarkt in Wijster

Kerstmarkt Forum
De kerststalletjes in Wijster worden voorbereid © RTV Drenthe
Burgemeester Cees Bijl van Midden-Drenthe zegt geen reden te zien voor het afblazen van de demonstratie van Forum van Democratie in Wijster. Volgens hem is demonstreren een grondrecht dat niet eenvoudig te beëindigen is, ook niet in coronatijd. "Je moet bij een demonstratie altijd heel terughoudend optreden als overheid, want dat is een grondrecht", zegt Bijl.
Forum voor Democratie organiseerde op het terrein van een loonwerker in Wijster een kerstmarkt, die mocht niet doorgaan. Daarop werd de bijeenkomst omgedoopt tot een demonstratie. "Ook bij demonstraties gelden regels en ik heb mensen van ons gevraagd om te kijken hoe de situatie is, daar krijg ik straks nog een terugkoppeling van", zegt Bijl gisteravond. Daarbij wordt onder andere gekeken of de kerstmarkt echt gesloten werd en of de coronaregels werden nageleefd.
In een latere verklaring schreef de gemeente dat de kerstmarkt is afgelast. "Naar aanleiding van een vooraankondiging van een last onder dwangsom, heeft de organisatie, Forum voor Democratie, de gemeente laten weten dat de kerstmarkt niet doorgaat. In plaats daarvan vindt een demonstratie plaats." Er zouden 1500 kaartjes verkocht zijn.

Wat vind jij?

We hanteren als omroep de regel dat mensen altijd hun mening moeten kunnen geven. We lezen de commentaren en ongepaste reacties proberen we zo snel mogelijk te verwijderen. We snappen dat sommige onderwerpen gevoelig liggen, maar we doen aan iedereen wel de oproep om de discussie netjes en rustig te laten verlopen.
Had burgemeester Cees Bijl had moeten ingrijpen bij de omgedoopte demonstratie in Wijster. Dit in het licht van de huidige coronaregels en ook de lockdown die nu geldt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl