Drentse Statenleden Forum voor Democratie: 'Het was een geslaagde demonstratie'

Drukte op de kerstmarkt in Wijster
Drukte op de kerstmarkt in Wijster © RTV Drenthe
Hendrikus Velzing en Johnny Bos, Statenleden van Forum voor Democratie (FvD) in Drenthe, noemen de demonstratie van gisteren geslaagd.
"Jammer dat ik er niet bij was", zegt Velzing. Hij is op dit moment op vakantie in Boedapest. "Mensen vonden het geweldig", laat de fractievoorzitter weten. "Op sociale media hebben wij duizenden en duizenden steunbetuigingen vanuit het hele land gehad."

Bezoekers

"Je kan op verschillende manieren demonstreren", zegt fractielid Bos. "Je kan in hongerstaking gaan, je kan gaan zingen of borden omhoog houden. Wij hebben laten zien hoe het ook kan. Er is geen geweld gebruikt en er is niet geschreeuwd. Er kwamen veel meer mensen dan verwacht." Bos schat dat er 2500 à 3000 mensen aanwezig waren.
Er werd gedemonstreerd tegen de huidige coronamaatregelen. Op beelden is te zien dat er geen anderhalvemeterafstand werd gehouden en er werden geen QR-codes gescand bij de ingang. Volgens Bos is er tot 22.00 uur gedemonstreerd.
Waarnemend burgemeester van Midden Drenthe, Cees Bijl, heeft FvD een boete van 10.000 euro opgelegd. "Die boete gaan wij bezien", zegt Bos. Van het bedrag schrikt Bos niet. "Dat is makkelijk op te lossen."

'Ondernemers helpen'

Bos begrijpt dat je zo'n demonstratie niet elke dag kan organiseren. "Maar wij hebben juist veel ondernemers geholpen. Wij laten op deze manier zien dat ondernemers gewoon hun werk kunnen doen."
Velzing laat weten verder niet inhoudelijk te willen reageren. "Ik ben op vakantie. Het is mooi weer hier. Alles is open. Ik ga verder genieten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl