GGD Drenthe neemt afstand van antwoorden medewerker in video

Callcenter
Een callcenter-medewerker van de GGD raakte in opspraak door zijn antwoorden © ANP/Koen van Weel
De GGD Drenthe gaat maatregelen nemen nadat een medewerker van het callcenter informatie over corona en vaccins gaf die volgens de GGD niet klopt. De man zei onder meer dat mensen bang worden gemaakt met de omikronvariant, zodat zij maar een boosterprik nemen.
In het filmpje, dat rondgaat op internet, belt een man met vragen over corona naar het callcenter van de GGD. Een medewerker van het callcenter geeft daar antwoorden op die volgens de GGD discutabel zijn.
Volgens de medewerker weet de GGD niet welke coronavariant iemand heeft bij een positieve test. Als de beller suggereert dat er misschien iets aan de stokjes zit waarmee wordt getest, ontkent de medewerker niet: "Er wordt in ieder geval goed over nagedacht."
Volgens de medewerker is het verstandig om op je eigen intuïtie af te gaan rondom vaccineren. "Kijk niet alleen naar wat de media hier over zeggen. Kijk ook naar wat artsen ervan zeggen en eventueel de huisarts bellen."

'Gepaste maatregelen'

GGD Drenthe reageert geschrokken op de uitspraken van de medewerker. Volgens de organisatie is de verstrekte informatie in dit gesprek volstrekt onjuist. "Dit is duidelijk niet wat je van een medewerker van GGD Drenthe mag verwachten. We zijn een professionele organisatie die betrouwbare informatie geeft. We nemen dit zeer serieus en bekijken hoe het kan dat dit is gebeurd. Uiteraard nemen we gepaste maatregelen en willen we hier van leren, om dit in de toekomst te voorkomen", zegt Hans Kox, directeur publieke gezondheid bij de GGD.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl