Wat vind jij: sporten moet in de coronacrisis als essentieel beschouwd worden

sportschool
Moet sporten worden aangemerkt als essentieel of niet? © ANP/Robin Utrecht
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet uitzoekt of sport en bewegen aangemerkt kan worden als een essentiële sector. Het is voor de gezondheid belangrijk dat mensen blijven bewegen, en bovendien speelt sport een belangrijke rol in het welzijn van mensen, de samenleving en economie, vindt het parlement. Een motie van CDA-Kamerlid Joba van den Berg hierover werd gisteren in meerderheid aangenomen.
De Kamer vraagt het kabinet uit te zoeken "onder welke randvoorwaarden sport en bewegen zo spoedig mogelijk toegevoegd kunnen worden aan de lijst van essentiële sectoren". Dat is van belang omdat ook tijdens de strengste lockdowns die essentiële sectoren niet gesloten werden. Het gaat dan onder meer om supermarkten, tankstations en advocatenkantoren.
Rutte zei dat hij de motie begrijpt, maar dat er wat meer tijd nodig is om dit goed uit te zoeken. "Dat gaat nu niet lukken, voor de kerst."

Wat vind jij?

Is sporten essentieel en zouden sportlocaties daarom, ondanks de lockdown, open moeten zijn? Of wordt het belang ervan overschat en is buiten wandelen, fietsen of hardlopen een prima tijdelijk alternatief?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl