Dames E&O nipt ten onder tegen topper Volendam

E&O leverde strijd tegen Volendam, maar ging toch onderuit (Rechten: Archief RTV Drenthe)
HANDBAL - De dames van E&O hebben in de thuiswedstrijd tegen Volendam een nipte nederlaag geleden. In Emmen wonnen de bezoekers uiteindelijk met 20-21.
Volendam stond voorafgaand aan de wedstrijd derde in het klassement van de Eerste divisie, maar het als twaalfde geklasseerde E&O gaf de bezoekers goed partij. Vanaf een stand van 3-3 nam de thuisploeg een voorsprong in handen die het lang volhield.

Slotfase

De bezoekers kwamen vervolgens langzaamaan terug in de wedstrijd en bij een stand van 15-15 nam Volendam de voorsprong weer terug. In de slotfase wist E&O nog wel weer terug te komen tot 20-20, maar in de laatste minuut besliste Volendam de einduitslag op 20-21 en trok het de overwinning naar zich toe.
"We hadden in de laatste minuut nog gelijk kunnen maken. Dat was heel mooi geweest tegen deze tegenstander. Het viel de verkeerde kant op voor ons", laat hoofdtrainer Henk Smeenge weten in Radio Drenthe Sport. "We hebben de punten heel hard nodig. Uiteindelijk hebben we met elkaar wel een heel goed gevoel over gehouden aan dit duel."

Acht punten

E&O blijft met acht punten uit zeventien wedstrijd in de onderste gelederen van de Eerste divisie steken.