Succesvolle kerstactie FC Emmen zorgt voor 1194 blije gezichten

Kerstactie
Succesvolle kerstactie FC Emmen zorgt voor 1194 blije gezichten © RTV Drenthe / Marjolein Lauret
Voor veel kinderen is het normaal een cadeautje te ontvangen tijdens de feestdagen, maar dit geldt helaas niet voor ieder kind in Drenthe, om wat voor reden dan ook. Om ook hen een glimlach te bezorgen, startte Stichting FC Emmen Naoberschap een speciale kerstactie. De afgelopen weken zijn cadeautjes en geld ingezameld.
Die actie blijkt een enorm succes: maar liefst 1194 presentjes zijn er uitgedeeld aan kinderen in Drenthe.

Alleen de lach al is genoeg

"De cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, de basisschoolleeftijd. Kinderen die het thuis niet zo breed hebben", legt Hugo de Olde uit. De Olde is projectleider bij FC Emmen en samen met Robin Poeste deelt hij vrijwillig de komende dagen de verrassingen uit, in de Emmer wijk Bargeres en in Nieuw-Amsterdam.
"Het is zo leuk om de kinderen blij te maken. Het is zo mooi om juist in deze tijd een lach op die kindergezichten te toveren. Dat geeft ontzettend veel voldoening."
Bijna alle deuren waar De Olde en Poeste aanbellen zwaaien open. Op één adres kunnen De Olde en Poeste zelfs zes presentjes geven. "Ik wist hier niets van", roept de moeder van het zestal uit. Opgetogen en verrast pakken de meiden en jongens de cadeautjes uit. Lego, een knutseldoos voor sieraden, autootjes en meer komt er onder het pakpapier tevoorschijn. Net als de lach. Die verdwijnt voorlopig niet.
Succesvolle kerstactie FC Emmen zorgt voor 1194 blije gezichten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl