Helft leden Raad van Commissarissen vliegveld Eelde opgestapt

De Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde is in één klap gehalveerd. Twee leden zijn opgestapt.
Frits Doddema is één van hen. De andere commissaris die opstapt is Karin Orsel. Reden is een verschil van inzicht over de toekomst van het vliegveld. Beide zijn niet bereikbaar voor commentaar. Ze zijn op dit moment in het buitenland.

De aandeelhouders van Groningen Airport Eelde laten in een gezamenlijke verklaring weten de situatie te betreuren. De voorzitter van de Raad van Commissarissen is gevraagd om zo snel mogelijk meer informatie en duiding te komen. Daarnaast beraden de aandeelhouders zich gezamenlijk op de stappen die genomen gaan worden. 

Drentse gedeputeerde Cees Bijl heeft inmiddels contact gezocht met voorzitter Frans Jaspers van de Raad van Commissarissen en om opheldering gevraagd. Of hij die ook heeft gekregen is onbekend.

In de provincie Groningen komt het opstappen van de commissarissen als een complete verrassing. Gedeputeerde Patrick Brouns werd zondagavond op de hoogte gesteld via de mail. Hij eist, zo zegt hij tegen RTV Noord, tekst en uitleg.

Groningen Airport Eelde verkeert in zwaar weer, luchtvaartbedrijf Nordica heeft de lijndiensten naar Kopenhagen en München eind vorig jaar geschrapt.

Wel is er vandaag een persconferentie op het vliegveld, waarin 'goed nieuws' wordt beloofd.
Deel dit artikel: