Wat vind jij: Huisartsen moeten massaal gaan meeprikken om de boostercampagne te stimuleren

boosterprik
Moeten huisartsen gaan 'meeprikken'? © ANP/Robin Utrecht
Huisartsen in Drenthe willen dat alle 50-plussers in onze provincie voor de jaarwisseling een boosterprik hebben gehad. Ze hebben hiervoor een plan opgetuigd. De huisartsen zijn er naar eigen zeggen klaar voor en kunnen binnen 48 uur het plan gaan uitvoeren.
Het doel van het kabinet is om alle 60-plussers in ons land voor 31 december te vaccineren. De Drentse huisartsen willen dus nog een groep daaraan toevoegen, omdat de nood volgens hen hoog is. Ze maken zich ernstige zorgen over de omikronvariant van het coronavirus, waardoor ze verwachten dat 50-plussers een grotere kans hebben om op de intensive care te belanden. Als dat gebeurt, dreigt volgens hen een zorginfarct in ons land.
Huisartsenzorg Drenthe heeft dit plan vorige week in een brief voorgelegd aan demissionair minister Hugo de Jonge, maar geen reactie gekregen. "Dat frustreert ons enorm, want we maken ons echt zorgen om wat komen gaat", zegt bestuurslid Martijn Mantingh. De huisarts uit Gieten snapt niet dat nieuwe initiatieven om de boostercampagne te versnellen tot nu toe niet worden ondersteund.

Wat vind jij?

Moeten de huisartsen ook gaan meedoen aan de boostercampagne om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te vaccineren? Of is het prima zoals het nu gaat en is de extra hulp van hen niet nodig?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl