Een kerstboom vol gehaakte versieringen: 'Je ziet het nergens'

Kerstboom vol gehaakte spullen van mevrouw Bekkering in Yde
Ginie Bekkering-Ellens bij haar kerstboom vol eigen gehaakte spullen © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Gehaakte engelen of kerstmannen of andere gehaakte figuren; de kerstboom van de 89-jarige Ginie Bekkering-Ellens uit Yde hangt er vol mee. Ze heeft ze allemaal zelf gemaakt. "Ik ben altijd bezig met haken en dat is steeds verder gegroeid", lacht Bekkering-Ellens.
Vervelen doet ze niet, ondanks dat ze alleen woont. Haar familie zoekt haar regelmatig op en als ze tijd voor zichzelf heeft gaat ze haken. "Ik ben ermee begonnen toen ik naar school ging en dat is eigenlijk steeds verder uitgegroeid."
Het begon met het maken van een aantal engelen en toen ze die af had, kwam de gedachte om ze in de kerstboom te hangen. Zo geschiedde. Inmiddels hangt de boom voor het tweede jaar op rij vol met allerlei gehaakte stukjes.
Als ze een beetje doorwerkt kan ze twee gehaakte 'kerstballen' per dag maken. Bekkering-Ellens vindt het mooi dat ze zulke haakwerken kan maken. Ook van familieleden en de hulp die twee keer per week langs komt, krijgt ze veel complimenten. "Ik hoef niet te pronken, maar ik vind het wel geweldig wat je dan eigenlijk zelf maakt. En je ziet het nergens", merkt Bekkering-Ellens op. "Je begint ermee, je groeit en het wordt steeds erger."

Nieuwe uitdaging

Ondanks dat de kerstboom zo goed als vol hangt, blijft Bekkering-Ellens haken. Op dit moment is ze een knuffeldoek voor haar achterkleinkind aan het maken. Een goed cadeau voor kerst, zo concludeert ze.
En wanneer de feestdagen voorbij zijn, dan gaat Bekkering-Ellens gewoon verder. De kerstboom maakt dan weer plaats voor nieuwe seizoensgebonden haakwerken. "Dan haak ik weer kippen en eieren voor pasen", lacht ze.
Een kerstboom vol gehaakte versieringen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl