Gratis zelftesten voor armen in Meppel en Noordenveld

Kerkplein Meppel
Kerkplein Meppel © RTV Drenthe / Bastian van de Belt
Inwoners van Meppel en Noordenveld met een lager inkomen kunnen vanaf vandaag gratis zelftesten ophalen. De gemeenten nemen hiermee een voorschot op landelijk beleid.
Vanaf januari stelt het ministerie van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gratis mondkapjes en zelftesten beschikbaar. De verwachting is dat elke gemeente deze dan gratis kan uitdelen in het kader van het armoedebeleid. Op verzoek van de lokale SP-fractie loopt Meppel hierop vooruit. De gemeente heeft zelftesten gekocht die vanaf vandaag afgehaald kunnen worden.

Wethouder blij met tegemoetkoming

Dat kan bij de receptie in het stadhuis of bij activeringscentrum De MensA aan de Witte de Withstraat 2a. Er wordt niet gevraagd om inkomensgegevens of andere documentatie. Bij het afhalen dient men wel klachtenvrij te zijn en er moet een afspraak gemaakt worden.
De Rijksoverheid adviseert een zelftest te doen bij (milde) klachten of wanneer iemand bezoek ontvangt of naar het werk gaat. De kosten voor een test variëren tussen de 2 en 10 euro. "Bedragen die niet iedereen zich kan veroorloven", zegt wethouder Henk ten Hulscher. "Zeker niet als je weet dat zich regelmatig situaties voordoen waarin het verstandig is om je te laten testen. Ik ben blij dat we inwoners met weinig inkomen hierin tegemoet kunnen komen."

Noordenveld

In de gemeente Noordenveld zijn vandaag zelftesten verstuurd. Inwoners die afhankelijk zijn van een uitkering kunnen er een op de deurmat verwachten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.