Reclamefolders in Assen niet meer automatisch in de brievenbus

Reclamefolders
Assenaren ontvangen binnenkort geen reclamefolders meer in de brievenbus © RTV Drenthe / Romy Posthumus
Assenaren ontvangen binnenkort geen reclamefolders meer in de brievenbus. De gemeente wil begin volgend jaar de ja-sticker invoeren.
Met die sticker kun je aangeven dat je wél reclame wilt ontvangen. Wie zo'n sticker niet op de brievenbus plakt, krijgt dus niets. Nu geldt nog dat iedereen folders krijgt, tenzij er een nee-sticker is opgeplakt. Huis-aan-huisbladen vallen niet onder de werking van de ja-sticker, het is uitsluitend gericht op ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Rechtszaken

Al in 2018 wilde GroenLinks een invoering van de sticker in Assen, om afval tegen te gaan. De afgelopen jaren hebben er verschillende rechtszaken gespeeld rondom de ja-sticker. Zo stapte de reclamebranche in Amsterdam naar de rechter en besloot de Hoge Raad dat de ja-sticker ingevoerd mag worden, zolang het niet geldt voor huis-aan-huisbladen.
De gemeente Assen wilde die rechtszaken afwachten voordat ze overging tot invoering van de sticker. Dat is nu het geval, en nu lijkt de ja-sticker er echt te komen in Assen. Ieder huishouden ontvangt een brief met uitleg, inclusief stickers om op de brievenbus te plakken. Op 20 januari wordt de ja-sticker nog besproken in de gemeenteraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl