Gemeente Noordenveld moet op zoek naar nieuwe gemeentesecretaris

Gemeentehuis Noordenveld in Roden
Gemeentehuis Noordenveld in Roden © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Marinus van der Wal legt zijn functie als gemeentesecretaris van Noordenveld neer. Al langere tijd was Van der Wal uit de running. Zijn taken werden ondertussen uitgevoerd door Greta Hoving.
Burgemeester Klaas Smid bevestigt dat het personeel op het gemeentehuis te horen heeft gekregen dat Van der Wal niet zal terugkeren in Roden. De exacte reden hiertoe wil Smid niet geven. "We hebben dit in goed overleg besloten", zegt Smid. "Meer kan ik er nu niet over zeggen."

Vervanger van buitenaf

Van der Wal volgde in 2016 Inge Bakker op als gemeentesecretaris. Burgemeester Smid zegt jarenlang goed te hebben samengewerkt met de Oost-Groninger: "Maar er komt op den duur een moment dat je afscheid van elkaar neemt."
Noordenveld wil een vervanger van buitenaf halen, zo zegt de burgemeester. "Greta Hoving neemt als 'loco' de boel waar tot we een nieuwe gemeentesecretaris hebben gevonden. Die zal niet uit de eigen organisatie komen. We gaan nu op een zorgvuldige en gedegen wijze op zoek naar een vervanger. Wanneer die er zal zijn, is nu nog niet duidelijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl