Politiechef Janny Knol verruilt het Noorden voor Oost-Nederland

Janny Knol
Politiechef Janny Knol laat Noord-Nederland achter zich. © ANP
Janny Knol is voorgedragen als nieuwe politiechef van Oost-Nederland. Per 1 februari laat ze Noord-Nederland achter zich, waar ze nu nog plaatsvervangend politiechef is.
Ze woont in Oost-Nederland en heeft daar eerder gewerkt, onder meer in de regio's IJsselland, Gelderland-Midden en Twente, meldt RTV Oost. Ze volgt Oscar Dros op, haar voorganger in Noord-Nederland. Dros start per 1 februari als politiechef van de Landelijke Eenheid.
"De afgelopen jaren heb ik het enorm naar mijn zin gehad in Noord-Nederland", zegt Knol in een persbericht. "Voor mij voelt het ook alsof ik midden in een storm vertrek, die zowel binnen als buiten woedt. Maar dit is een kans van de categorie 'once in a lifetime'."

Alle vertrouwen

Korpschef Henk van Essen heeft er 'alle vertrouwen in' dat de eenheid bij Knol in goede handen is. "De Eenheid Oost-Nederland krijgt in de persoon van Janny een nieuwe politiechef die op verbindende, faciliterende en innovatieve wijze leiding kan geven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl