Vreemdelingenpolitie Ter Apel legt werk tijdelijk neer

aanmeldcentrum
De vreemdelingenpolitie bij het aanmeldcentrum voert vandaag actie © ANP/Vincent Jannink
De Vreemdelingenpolitie bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel legt vandaag een paar uur het werk neer uit protest tegen een te hoge werk- en roosterdruk. De politiebonden hebben de circa zestig medewerkers tot de werkonderbreking opgeroepen. Volgens de bonden is de werkdruk al jaren veel te hoog.
De bonden verwachten de komende tijd meer acties op verschillende locaties, als aanjager van de komende onderhandelingen over een nieuwe politie-cao. "De collega's zeggen niet dat de limiet bereikt is, maar dat we ruim over de limiet zitten", aldus Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP. "Er is geen rust meer. En het duurt niet maar eventjes, maar al heel erg lang. Er is geen perspectief."

'Politiek moet duidelijke keuzes maken'

Volgens Van de Kamp moet de politiek "duidelijke keuzes" gaan maken. "We kunnen niet meer alles blijven doen." Hij hekelt het feit dat de politiek erop blijft rekenen dat agenten uit "loyaliteit en plichtsbesef" tot het uiterste gaan om de kwaliteit van het politiewerk in stand te houden. "En dat doen ze ook, al kost ze dat steeds meer moeite en gaat dat steeds meer ten koste van hun gezondheid, veiligheid en privéleven."
De vreemdenpolitie controleert de papieren van asielzoekers die ons land binnenkomen en zich melden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het centrum wordt al tijden overspoeld door een nieuwe stroom vluchtelingen. Regelmatig zit de nachtopvang overvol. Andere gemeenten in Nederland, waaronder Assen, springen inmiddels bij om Ter Apel te ondersteunen. Daar zijn tijdelijke opvanglocaties ingericht, zoals die in de Expo Assen, de voormalige TT Hall.
De vreemdelingenpolitie onderbreekt het werk vandaag in Ter Apel tussen 10.30 en 13.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl